Bel voor informatie of een gratis proefsessie: +31(6) 217 08 086

MVO.

Verbindingslessen op bassisscholen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

EveryStep hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en geeft daarom belangeloos verbindingslessen aan groepen 6, 7 en 8 van de basisschool via &Samhoud. De twee uur durende les bestaat uit kringgesprekken, filmpjes en een spel. Doel van de verbindingsles is om kinderen te laten zien hoe je antwoord kunt geven op de vragen ‘wat wil je?’ en ‘wat kun je?’ en waarom het belangrijk is om dit te weten. Het antwoord op deze twee basisvragen leiden tot verbinding: met jezelf, met anderen en met de samenleving. De kinderen denken na over wat ze willen en kunnen, en ook leren ze hoe ze zich kunnen verbinden met anderen: door interesse te tonen, open te staan en door complimenten en tips te geven en ontvangen.

De les is heel positief opgezet in de zin dat het niet als doel heeft problemen op te lossen, maar uitgaat van universele kenmerken die we allemaal in onszelf dragen (dromen, talenten, behoefte aan verbondenheid), maar waar we ons wellicht bewuster van zouden moeten zijn en ook toepassen. Dat dit uiteindelijk mag leiden tot het oplossen van problemen is fantastisch, maar is niet de insteek.

Het menu van de les is flexibel en kan worden aangepast aan de behoeften van een groep. Daarnaast is de les geschikt gebleken voor alle soorten onderwijs: openbaar, bijzonder, confessioneel en speciaal, waaronder internationaal onderwijs.
De leerkracht houdt eindverantwoordelijkheid en doet actief mee aan de les. Dit geeft de leerkracht tevens een unieke kans om hun groep te observeren en nieuwe dingen te leren over de kinderen en dynamieken in hun groep. Leerkrachten hebben aangegeven dit erg te waarderen.

Alle kinderen die de les hebben gevolgd krijgen als verrassing een blauwe bal van verbinding en een werkboekje mee naar huis als ‘diploma’ dat ze de les hebben gevolgd. Met de blauwe bal wordt hun ook de uitdaging meegegeven om er ook daadwerkelijk mee te gaan verbinden: in hun familie, hun wijk, op hun sportclub, tijdens vakantie.

 

Back to Top

Selma van Dijk

EveryStep is opgericht door eigenaar Selma van Dijk vanuit een passie voor mensen en vooruitgang. Selma van Dijk heeft meer dan twintig jaar gewerkt in de gezondheidszorg en bij de overheid in zowel adviseurs- als managementfuncties en is nu internationaal gecertificeerd coach.

Opleidingen

Co-Active Coaching | Coaches Training Institute | USA
Organizational & Relationship Systems Coaching |
Centre for Right Relationship | USA
International Relations | University Groningen | The Netherlands