Bel voor informatie of een gratis proefsessie: +31(6) 217 08 086

Wat is Co-Active coaching.

One of the secrets of life is to make stepping stones out of stumbling blocks. Jack Penn

Co-Active

De term Co-Active verwijst naar de actieve rol die zowel coach als klant in de coachrelatie innemen om tegemoet te komen aan het doel van de klant.

Bijzonder goede resultaten

Bij Co-Active Coaching ligt de focus niet op de problemen, maar veel meer op de oplossingen. Een hoeksteen van Co-Active Coaching is het uitgangspunt dat mensen van nature creatief, vindingrijk en heel zijn. Een gezonde klant hoeft niet ‘gerepareerd’ te worden. Deze is juist heel goed in staat om de eigen antwoorden te vinden en te formuleren. De taak van de coach is heel goed te luisteren, vragen te stellen en te ‘empoweren’ in plaats van het geven van instructies en advies.

De klant handelt in Co-Active Coaching altijd vanuit de eigen verantwoordelijkheid en de gewenste koers van de klant wordt serieus genomen. Grote interesse en nieuwsgierigheid in de persoon van de klant brengen de klant dicht bij zichzelf, bij zijn authenticiteit. Naast het leren, het verkrijgen van nieuwe inzichten, staat het doen voorop. De klant wordt uitgedaagd om in actie te komen en moet het vooral echt zelf willen.

Een andere hoeksteen van Co-Active Coaching is dat de coaching zich richt op de hele persoon. Dus alle onderdelen van iemands leven, carrière, gezondheid, familie, financiën, vrije tijd, staan in verbinding met elkaar en kunnen aan bod komen tijdens de coaching. Hierdoor worden bijzonder goede resultaten bereikt waardoor mensen in staat zijn om succes en voldoening te bereiken in werk en leven.

Coaches Training Institute

Co-Active Coaching is ontwikkeld door het prestigieuze Coaches Training Institute (CTI). CTI is opgericht in 1992 door Laura Whitworth en Karen en Henry Kimsey-House, en de grootste coach trainingsschool in de wereld. CTI was ook de eerste organisatie die geaccrediteerd werd door de International Coach Federation (ICF). Onderstaand Co-Active Coach® Model van CTI is de basis voor Co-Active Coaching.

Co-Active Coach® Model

Co-Active-Model-Image1

Meer informatie of een gratis proefsessie?

Bel (06) 217 08 086

Back to Top

Selma van Dijk

EveryStep is opgericht door eigenaar Selma van Dijk vanuit een passie voor mensen en vooruitgang. Selma van Dijk heeft meer dan twintig jaar gewerkt in de gezondheidszorg en bij de overheid in zowel adviseurs- als managementfuncties en is nu internationaal gecertificeerd coach.

Opleidingen

Co-Active Coaching | Coaches Training Institute | USA
Organizational & Relationship Systems Coaching |
Centre for Right Relationship | USA
International Relations | University Groningen | The Netherlands