Bel voor informatie of een gratis proefsessie: +31(6) 217 08 086

One of the secrets of life is to make stepping stones out of stumbling blocks.

Jack Penn

Bij Co-Active Coaching ligt de focus niet op de problemen, maar veel meer op de oplossingen. Een hoeksteen van Co-Active Coaching is het uitgangspunt dat mensen van nature creatief, vindingrijk en heel zijn. Een gezonde klant hoeft niet ‘gerepareerd’ te worden. Deze is juist heel goed in staat om de eigen antwoorden te vinden en te formuleren. De taak van de coach is heel goed te luisteren, vragen te stellen en te ‘empoweren’ in plaats van het geven van instructies en advies.

De klant handelt in Co-Active Coaching altijd vanuit de eigen verantwoordelijkheid en de gewenste koers van de klant wordt serieus genomen. Grote interesse en nieuwsgierigheid in de persoon van de klant brengen de klant dicht bij zichzelf, bij zijn authenticiteit. Naast het leren, het verkrijgen van nieuwe inzichten, staat het doen voorop. De klant wordt uitgedaagd om in actie te komen en moet het vooral echt zelf willen.

Wat is Co-Active coaching →
Waarom coaching →
Werkwijze coaching →

Succesvolle teams scoren hoog op Relationship Intelligence

Teams produceren resultaten die individuen onmogelijk in hun eentje kunnen behalen. Teams zijn ‘ levende organismen’ met een hart, bedoelingen, een grenzeloos potentieel en ze komen tot wasdom door te excelleren. De meest succesvolle organisaties in de komende 20 jaar zijn die die het volledige potentieel van hun teams weten te benutten. Het is onze missie om te bouwen aan stevige, duurzame, hoog presterende en geïnspireerde teams!

Waarom teamcoaching →
Werkwijze teamcoaching →

Passion for people & progress

EveryStep is opgericht door eigenaar Selma van Dijk vanuit een passie voor mensen en vooruitgang. Selma van Dijk heeft meer dan twintig jaar gewerkt in de gezondheidszorg en bij de overheid in zowel adviseurs- als managementfuncties en is nu internationaal gecertificeerd coach. Haar manier van werken kenmerkt zich door rust, betrokkenheid, eerlijkheid, maar ook door enthousiasme, humor en plezier.

Individuele coachtrajecten doet Selma zelf, maar voor teamcoaching en trainingen werkt ze samen met anderen. EveryStep is inmiddels uitgegroeid tot een netwerkorganisatie die samenwerkt met professionals in binnen- en buitenland. Bij teamopdrachten en trainingen wordt er altijd samengewerkt met de best passende partner voor de desbetreffende opdracht. Vanwege het grote netwerk in binnen- en buitenland en de nauwe samenwerkingsverbanden is EveryStep daardoor ook in staat om grotere opdrachten te vervullen.

Lees verder →

Verbindingslessen op basisscholen

EveryStep hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en geeft daarom belangeloos verbindingslessen aan groepen 6, 7 en 8 van de basisschool via &Samhoud. De twee uur durende les bestaat uit kringgesprekken, filmpjes en een spel. Doel van de verbindingsles is om kinderen te laten zien hoe je antwoord kunt geven op de vragen ‘wat wil je?’ en ‘wat kun je?’ en waarom het belangrijk is om dit te weten. Het antwoord op deze twee basisvragen leiden tot verbinding: met jezelf, met anderen en met de samenleving. De kinderen denken na over wat ze willen en kunnen, en ook leren ze hoe ze zich kunnen verbinden met anderen: door interesse te tonen, open te staan en door complimenten en tips te geven en ontvangen.

De les is heel positief opgezet in de zin dat het niet als doel heeft problemen op te lossen, maar uitgaat van universele kenmerken die we allemaal in onszelf dragen (dromen, talenten, behoefte aan verbondenheid), maar waar we ons wellicht bewuster van zouden moeten zijn en ook toepassen. Dat dit uiteindelijk mag leiden tot het oplossen van problemen is fantastisch, maar is niet de insteek.

Lees verder →

Onze klanten aan het woord

Medewerker Rijksuniversiteit Groningen

Selma van EveryStep is rustig én heeft gevoel voor humor, waardoor ik me snel op mijn gemak voelde bij haar. Ze stelt goede vragen en vraagt goed door. Als ze zich kritisch opstelt is dat altijd vrij van (be)oordelen en dat geeft een veilig gevoel. Door de coaching luister ik beter naar mezelf, neem ik mezelf serieus en doe iets met mijn behoeften. Ik kom voor mezelf op en heb echt dingen bereikt door de coaching, zoals het volgen van een training en uiteindelijk ook een nieuwe functie. Hier ben ik trots op en ik ben ook heel blij dat ik me krachtiger voel.

M. Kallevig, Norway

Selma’s natural way of being invites her clients to trust her. Her energy and positivity influences her clients in a positive way. I know that from when she coached me.

Lees verder →

Back to Top

Selma van Dijk

EveryStep is opgericht door eigenaar Selma van Dijk vanuit een passie voor mensen en vooruitgang. Selma van Dijk heeft meer dan twintig jaar gewerkt in de gezondheidszorg en bij de overheid in zowel adviseurs- als managementfuncties en is nu internationaal gecertificeerd coach.

Opleidingen

Co-Active Coaching | Coaches Training Institute | USA
Organizational & Relationship Systems Coaching |
Centre for Right Relationship | USA
International Relations | University Groningen | The Netherlands